Ενδιαφέρουσες ειδήσεις

Σηκώθηκε από το κρεβάτι και είδε τον κλέφτη μπροστά του

Αντιμέτωπος με τον κλέφτη μέσα στο σπίτι του ήρθε ένας 68χρονος στην Πάφο. Αντικρίζοντας τον άγνωστο κακοποιό, φώναξε σε βοήθεια τον γιο του. Εκείνος πετάχτηκε από το κρεβάτι και κατεδίωξε τον άγνωστο μέσα στους δρόμους. Αμέσως μετέβησαν δυνάμεις της αστυνομίας. Έπειτα από εξέταση που έκαναν πάνω του εντόπισαν πράγματα, τα οποία ο 68χρονος αναγνώρισε ως δικά του και έτσι ο κακοποιός συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα. Πρόκειται για έναν 53χρονο, ο οποίος πάνω του έφερε υλικά για κλοπή, όπως φανάρι και γάντια, καθώς επίσης και διάφορα χρυσαφικά που δεν ανήκουν στον 68χρόνο. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και για άλλα αδικήματα.

Ο Ελληνοκύπριος Αντώνης Αντωνίου ανακοινώνει τη νέα μέθοδο πρόβλεψης καρκίνου

Λαμβάνοντας υπόψη γενετικούς δείκτες, σε συνδυασμό με το οικογενειακό ιστορικό και τον τρόπο ζωής της γυναίκας, θα μπορεί να γίνεται καλύτερη πρόβλεψη για μελλοντικό κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες. Αυτό δήλωσε ο Ελληνοκύπριος καθηγητής Γενετικής Αντώνης Αντωνίου, που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Ο κύριος Αντωνίου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι πλέον οι όροι του παιχνιδιού αλλάζουν, καθώς πλέον μπορούμε να αξιολογήσουμε τα διαφορετικά επίπεδα κινδύνου εξατομικευμένα και να διαμορφώσουμε τη θεραπεία, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ασθενούς.Είμαστε όμως ακόμα σε αρχικό στάδιο και θα πρέπει να συνεχίσουμε τις έρευνες, μέχρι να διαμορφώσουμε το τελικό πλαίσιο, πρόσθεσε.

Αλλάξτε συνήθειες και επιταχύνετε το μεταβολισμό σας

Όταν παρουσιάζει κάποιος χαμηλές ή πολύ υψηλές θερμοκρασίες σώματος ή δυσκολία στο να χάσει κιλά, τότε καλό είναι να επισκεφτεί έναν ενδοκρινολόγο. Διαφορετικά υπάρχουν 6 συνήθειες που είναι υπεύθυνες για την απορρύθμιση του μεταβολισμού μας:

  • Η μη λήψη πρωινού δεν μας βοηθά να κάψουμε θερμίδες την ημέρα.
  • Η κατανάλωση συνθετικών τροφών στο πρωινό.
  • Η έλλειψη σιδήρου που χρησιμοποιούν οι μυς για να καίνε λίπος.
  • Η κατανάλωση ζάχαρης σκοτώνει το μεταβολισμό.
  • Η καθιστική ζωή αυξάνει το σωματικό λίπος.
  • Η έλλειψη ύπνου προκαλεί ορμονικές ανισορροπίες.