Σπίτι και διακόσμηση

Πως μπορώ να μετατρέψω 33 τ.μ σε λειτουργικό χώρο

Μια καλή λύση είναι ο καθρέφτης. Μπορεί να μεγαλώσει τον χώρο προσδίδοντας τη ψευδαίσθηση του ευρύχωρου. Αυξάνει τη φωτεινότητα και είναι ιδιαίτερα χρήσιμος σε γραφεία. Θα πρέπει να εφάπτεται με τοίχο για κατανάλωση λιγότερου χώρου. Όσον αφορά την εσωτερική διαρρύθμιση, απέναντι από το γραφείο μπορεί να μπει η κουζίνα μαζί με τα έπιπλα του καθιστικού. Κατά μήκος του τοίχου μπορούν να τοποθετηθούν τα ντουλάπια της κουζίνας. Το κτίσιμο ενός τοιχείου με υαλότουβλα μπορεί να χωρίσει έξυπνα την κουζίνα από το υπόλοιπο διαμέρισμα. Ένας μικρός καναπές στην είσοδο του σπιτιού μπορεί να λειτουργήσει ως προθάλαμος επισκεπτών. Η επιλογή απαλών χρωμάτων και πολλά παράθυρα περιμετρικά του σπιτιού θα αφήσουν το φως να ‘πλημμυρίσει’ τον χώρο, ο οποίος θα ‘μεγαλώσει’ οπτικά.

Μεγάλα συνθετικά λουλούδια στην εσωτερική διακόσμηση

Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά στην χώρα μας, αλλά μπορούν να αποτελέσουν μια έξυπνη διακοσμητική επιλογή. Κυρίως από νάιλον ή χαρτί, τα μεγάλα συνθετικά λουλούδια αποτελούν νέα, δημοφιλή τάση στην εσωτερική διακόσμηση. Τα συναντάμε σε σπίτια, βιτρίνες καταστημάτων, στολισμούς δεξιώσεων, ακόμα και στολισμούς κινηματογραφικών πλατό. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές chic n’ trendy προτάσεις, όπως πχ. της Marilena Doria.

Τα ουδέτερα χρώματα στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου

Τα ουδέτερα χρώματα αποτελούν μία ιδιαίτερη τάση στην εσωτερική διακόσμηση τα τελευταία χρόνια. Η επιλογή αυτή βασίζεται στην πρακτικότητα που προσφέρουν τα χρώματα όπως το γκρι, το λευκό, το καφέ, το μπεζ, και οι διάφορες αποχρώσεις τους. Ο λόγος είναι απλός. Τα ουδέτερα χρώματα συνδυάζονται με όλες τις χρωματικές συνθέσεις.

Το γκρι είναι μια από τις πλέον αγαπημένες επιλογές το τελευταίο καιρό στην Ελλάδα. Το συναντάμε σε πολλά δωμάτια, από την κουζίνα μέχρι και το υπνοδωμάτιο, και σε αποχρώσεις από τις πιο φωτεινές μέχρι τις πιο σκοτεινές. Ωστόσο, θα πρέπει να συνδυάζεται με άλλα χρώματα, διαφορετικά θα “βαρύνει” το χώρο.Επίσης, το απαλό ροζ ή το ανοιχτό καφέ μπορούν να προσδώσουν ηρεμία και ζεστασιά στον χώρο. Δημοφιλή τάση αποτελούν τα διάφορα αντικείμενα εσωτερικής διακόσμησης σε χρυσές και χάλκινες αποχρώσεις.